GAINERY W PRAKTYCE ( Z SERII „BEZ SCIEMY") „Stale rozwijający się rynek suplementów oferuje niezwykle bogatą ofertę produktów. Poruszanie się w tak rozległym asortymencie i dokonanie właściwego wyboru, stanowi nie lada problem nawet dla doświadczonego sportowca, nie wspominając o amatorsko ćwiczących pasjonatach sportu i zdrowego stylu życia." [...]
[...] o ponad 43%, hormonu wzrostu oraz IGF-1 (insulinopodobnego czynnika wzrostu) o ponad 20 %. ZMA jest kombinacją pierwiastków: cynku, magnezu oraz witaminy B6. średnia zawartość: 20-30 mg cynku, 400-500 mg magnezu ~10mg B6 Witamina B6 pomaga w przyswajaniu cynku i magnezu. ZMA anaboliczno-antyoksydacyjna formuła podnosi poziom testosteronu [...]
[...] wiążące wodę i sól, dlatego wędliny są takie słone. Także kolagen (białko stosowane głównie w kosmetykach). I dodatki sojowe, które poprawiają strukturę i zwiększają zawartość białka tak, że w laboratorium nie da się wykryć fałszerstwa. - Czy to naprawdę źle? - Są różne mody. Mięsarze twierdzą, że Polacy lubią, kiedy szynka "płacze", [...]
[...] , czyli w okresie ujemnego bilansu azotowego .Dlatego powinno się stosować w takich okresach jak: - bezpośrednio po przebudzeniu ok. 5 g - 10 g peptydu glutaminy (zawartość około 1,7 do 3,3 g czystej glutaminy) - bezpośrednio po treningu ok. 5g- 15 g peptydu glutaminy(zawartość około 1,7 do 3,3 g czystej glutaminy) lub najlepiej około [...]
[...] więcej niż 6 do 1. W diecie współczesnej jest on dużo zawyżony co powoduje wiele problemów zdrowotnych. Dlatego należy wybierać takie oleje/produkty, które mają zwiększoną zawartość kwasów n-3 w diecie. Jakie tłuszcze wybierać można przeczytać tutaj http://www.sfd.pl/t989348.html Swoim klientom polecam zawsze zakup tranu firmy mollers, wypada [...]
[...] badania naukowe analizując diety 38 policjantów. Demling odkrył, że, chociaż policjanci mieli zaniżoną podaż bilansu kalorycznego, to przez ostatnie pięć lat zyskali dużą zawartość tkanki tłuszczowej w organizmie. Skoro wszystko co musieli robić by stracić tkankę tłuszczową to zachować ujemny bilans kaloryczny, to przecież efekt zyskali [...]
Znalazłem to na Onecie "waszym zdaniem" kolo podaje źródła więc w jakimś przynajmniej stopniu jest to chyba wiarygodne. Zacząłem stosować diete zgodną z grupą krwi, mam A+ a dla tej grupy zaleca się całkowite odstawienie mięsa a tu teraz przeczytałem takie coś i znowu wątpliwości....Może jakiś znawca ogólnie to podsumuje - szczególnie interesuje [...]
[...] bialka oraz żółtka. Skorupa stanowi 10% masy jajka, zawiera ok. 3,5% skladników organicznych oraz ok.95% składników mineralnych (głównie węglan wapnia). Skorupa zabezpiecza zawartość jajka przed zanieczyszczeniami oraz umożliwia wymianę gazów. Bialko stanowi ok. 60% masy jajka, natomiast właściwa komórka jajowa (żółtko) ok 30% jego masy. [...]
[...] www producenta), witaminy (C, B2, B3, B5, B6, B12). skład nie jest całkiem jasny (na stronie producenta jest podany nieco inny, a na samym produkcie inny); nie jest podana zawartość Tauryny. Produkt jest jednak skuteczny i tani. Apptrim - cena za opakowanie ~40zł.Koszt maksymalnej dawki ~2,60zł/d.Najistotniejsze składniki jeśli chodzi o pracę [...]
Witam. Jako że ostatnio na forum byłem uczestnikiem kilku dyskusji na temat jaj kurzych, a przede wszystkim wpływu żółtek na poziom cholesterolu we krwi pozwoliłem sobie zamieścić lekko zmodyfikowaną wersję mojej prezentacji, którą robiłem na zaliczenie pierwszego semestru z żywienia człowieka. Na początek kilka wiadomości ogólnych o jajkach, [...]
[...] jak dżemy, konfitury, syropy. Ziemniaki, warzywa okopowe, owoce i napoje zawierają zazwyczaj do 25% węglowodanów. Znikome ilości występują również w produktach mlecznych tam zawartość laktozy kształtuje się na poziomie 4-4,5%. W zakresie spożycia węglowodanów obserwuje się malejący udział energii pochodzącej z węglowodanów złożonych (przetworów [...]
[...] przedłużyć ich wchłonięcie w układzie trawiennym. Na przyswajanie witamin z naturalnego pożywienia ma też wpływ wiele czynników: od składu posiłków,(jaka jest procentowa zawartość białka do węglowodanów i tłuszczu, jaka jest ilość błonnika zawartego w węglowodanach), poprzez rodzaj obróbki kulinarnej(smażenie, pieczenie, gotowanie - [...]
Pewnie było juz na forum (jak z reszta prawie o wszytskim) ale chcialem naswietlic problem odpornosci organizmu na złe warunki atmosferyczne. Jak wiadomo jesien/zima sprzyja powstawaniu różnbych doległości, osłabieniu odpornosći organizmu itd. Warto czasami zapobiegać, żeby potem nie borykać sie z problemem leczenia. Przyblize preparaty ktore z [...]
[...] czy wszystkie produkty "light" to postawa zdrowego żywienia. Czy produkty "light" są faktycznie niskokaloryczne? W większości przypadków tak, producenci obniżyli w nich zawartość tłuszczu nawet o kilkadziesiąt procent. Dzięki temu można włączyć do diety produkty, które do niedawna były w niej niewskazane, np. majonez czy niektóre wyroby [...]
[...] Względną ilość alkoholu we krwi można przedstawić w formie odsetkowej, na przykład u osoby ważącej ok. 70kg, która wypiła cztery lub pięć drinków w ciągu godziny, odsetkowa zawartość alkoholu będzie wynosiła ponad jedną dziesiątą procenta (lub jedną tysięczną całkowitej objętości krwi w organizmie). Oczywiste jest, że im większy jest człowiek [...]
[...] (Szyguła 1997 za Coyl i Montain 1992, Gisolfi i Duchman 1992, Maughan i Noakes 1991). Proponowano dawniej także przyjmowanie soków owocowych, jednak okazało się że zawartość węglowodanów i osmolalność ich jest zbyt duża i dlatego może powodować zwolnienie tempa opróżniania żołądka i absorbcji w jelitach (Kovacs i Brouns 1997). [...]
[...] daje regularne jedzenie? Otóż, częste jedzenie w regularnych odstępach czasowych powoduje, że mamy optymalną regeneracje powysiłkową. W swojej codziennej diecie ograniczam zawartość cukrów w jedzeniu dlatego nie jem słodyczy, nie pijam słodkich napojów gazowanych itd. Pije za to dużo wody niegazowanej. Staram się unikać jedzenia [...]
[...] przykładu obnóże pszczele zebrane wiosną dość znacznie różni się zawartością aminokwasów w porównaniu do obnóża zebranego przez pszczoły latem. Zróżnicowana jest wyraźnie zawartość karotenoidów i witaminy C w obnóżach pochodzących z różnych roślin zbieranych przez pszczoły w tej samej porze roku, nawet od 30 do 400-krotnie. Poza tym odmienny [...]
[...] z trawieniem tego białka. W tym wypadku również białko sojowe stanowi rewelacyje źródło białka do zwiększenia masy mięśniowej. Obawy kulturyści boja się soi ze względu na zawartość isoflaminy, mimo dużo prozdrowotnych właściwości. Naukowcy potwierdzają, ze ten antyoxidant zwalcza niektóre rodzaje raka, zmniejsza poziom cholesterolu. [...]
[...] przedłużyć ich wchłonięcie w układzie trawiennym. Na przyswajanie witamin z naturalnego pożywienia ma też wpływ wiele czynników: od składu posiłków,(jaka jest procentowa zawartość białka do węglowodanów i tłuszczu, jaka jest ilość błonnika zawartego w węglowodanach), poprzez rodzaj obróbki kulinarnej(smażenie, pieczenie, gotowanie - [...]